Een Tijd van Ordening en Bezinning

Een Extra Kosmische Kracht Die Helpt Bezinnen, Terugkijken en Opnieuw Ordenen

Vanaf vandaag, 3 december 2016, gaat Mercurius voor zijn doen uitzonderlijk lang door Steenbok lopen, namelijk tot 8 februari 2017. Normaal gesproken loopt Mercurius in 2-3 weken door een teken heen. Heerlijk, we krijgen een tijd van ordening (Steenbok) in ons denken, in ons praktische leven en op het gebied van de innerlijke ontwikkeling (Steenbok als wijsheidsteken).

Mercurius, de speelse denk- en communicatiekracht, vergis je niet, is ook verbonden met de oude wijsheidskracht van Hermes Trismegistos en de Egyptische god Thoth. Van 19 december 2016 gaat Mercurius retrograde lopen tot 18 januari 2017.

Geweldig, juist rond de tijd van Kerst en Oud en Nieuw een extra kosmische kracht die helpt bezinnen, terugkijken en opnieuw ordenen. Wat kan ik opruimen in deze weken? Hoe heb ik dit jaar 2016 beleefd? Waar kan ik dankbaar voor zijn? Hoe heb ik mijn stappen gezet op het innerlijke wijsheidspad (Steenbok)? Mercurius werkt in deze weken naar binnen en doet je praktisch, emotioneel en spiritueel opruimen, stof afnemen en ruimte maken voor nieuwe zaken in 2017.

We mogen op de drempel van het nieuwe jaar én op de drempel van het Watermantijdperk ook ruimer denken: wat is mijn diepste verlangen om in mijn leven te verwezenlijken? Volgens Alice Bailey is Steenbok het teken van de inwijding. Elk jaar maken we daar in de Kerstperiode iets van mee. Waar loop je op het grote pad door de talloze levens heen? In welke mate wordt je energie door onvervuldheid naar materie en aardse zekerheid getrokken en in welke mate naar dienstbaarheid aan een nieuwe, gezamenlijke samenleving die zich dwars door alle geboortepijn heen ontwikkelt? Je keus is aan jou want we leven op Aarde op een gebied van vrije wil.

Een fijne decembermaand gewenst en een vervulde Mercurius-in- Steenbokperiode, die je wel eens iets meer structuur zou kunnen aanreiken op de weg naar je bestemming.

 

Han van Straaten

 

Han van Straaten is sinds 1999 fulltime actief als astroloog, econoom en talentencoach. Zijn levensmissie is mensen in deze grote overgangstijd te ondersteunen hun hart te volgen en hun eigen plaats in het grote geheel in te nemen.